NIEUWE WHISKY’S:
LOCHRANZA 1996 23Y 52,2°
GLENTAUCHERS 1989 31Y41,3°
KAMIKI BLENDED MALT 48°
KAMIKI INTENSE 48°
KAMIKI SAKURA 48°
KURA PURE MALT CLASSIC 40 °
KURA RUM FINISH 4 0 °
REKI HELIOS 4 3 °
NIEUWE RUM’S:
APPLETON 21 Y 43°
De limoncello van Santocci is een high-end product gemaakt volgens een authentiek recept met de beste citroenen van Sicilië. De likeur bevat geen geur-, kleur- en smaakstoffen en wordt exclusief geproduceerd en gebotteld door het Italiaanse familiebedrijf Torino Distillati, dat kwaliteit zeer hoog in het vaandel draagt. Santocci kan zowel als likeur, aperitief of digestief geserveerd worden.
Deze Limoncello wordt gemaakt van de lekkerste biologische citroenen uit Sorrento in Italië. Deze citroenen danken hun kwaliteit aan het microklimaat en de vulkanische grond die zo typisch zijn voor die regio. De citroenschillen worden getrokken in alcohol en aan deze infusie wordt natuurlijke suikers, mineraalwater en ons geheim ingrediënt toegevoegd.
- Smaaksensatie
- Biologische citroenen
- Gedistilleerde graanalcohol
- Natuurlijke suikers
- Mineraalwater
- Geheim ingrediënt
Geboren uit een uniek terrein, biedt het platteland van Ibiza en Formentera, met zijn rijk microklimaat, de specifieke hoeveelheden mineralen en vocht aan die de aromatische planten hun uitstekende eigenschappen verlenen. Dit betekent dat de op Ibiza en Formentera gekweekte aromatische planten eigenschappen hebben die een uniek effect hebben op het menselijk lichaam en dus ook een bijdrage leveren aan de traditionele likeur, op Ibiza gemaakt, van de Balearen. Deze likeur is gearomatiseerd met anijs. Door de verschillende uitzonderlijke planten, die in de berm langs de weg worden geplukt, geven de likeur een lichte zoete smaak. Het is grotendeels gissen naar wat er precies in de likeur gaat, toch zijn er een aantal planten bekend. Deze planten zijn tijm, lavendel, venkel, jeneverbes, oregano, rozemarijn, munt, sinaasappelen, citroenen, salie, eucalyptus, zonneroosje en kamille. In combinatie met speciale kruiden van het eiland, steranijs en groene anijs wordt een bijzondere likeur gemaakt die niet te vergelijken is met geen andere drank ter wereld.
Geboren uit een uniek terrein, biedt het platteland van Ibiza en Formentera, met zijn rijk microklimaat, de specifieke hoeveelheden mineralen en vocht aan die de aromatische planten hun uitstekende eigenschappen verlenen. Dit betekent dat de op Ibiza en Formentera gekweekte aromatische planten eigenschappen hebben die een uniek effect hebben op het menselijk lichaam en dus ook een bijdrage leveren aan de traditionele likeur, op Ibiza gemaakt, van de Balearen. Deze likeur is gearomatiseerd met anijs. Door de verschillende uitzonderlijke planten, die in de berm langs de weg worden geplukt, geven de likeur een lichte zoete smaak. Het is grotendeels gissen naar wat er precies in de likeur gaat, toch zijn er een aantal planten bekend. Deze planten zijn tijm, lavendel, venkel, jeneverbes, oregano, rozemarijn, munt, sinaasappelen, citroenen, salie, eucalyptus, zonneroosje en kamille. In combinatie met speciale kruiden van het eiland, steranijs en groene anijs wordt een bijzondere likeur gemaakt die niet te vergelijken is met geen andere drank ter wereld.
De rode vermouth is een semi-sweet vermouth. Hij wordt van de Airén druif gemaakt en is rond van smaak en er werden meer dan 50 verschillende kruiden gebruikt. De aroma’s zijn zwoel, toetsen van sinaaszeste, kaneel, kruidnagel, gedroogde vruchtjes, walnootjes en muskaat noot typeren deze vermouth. Door de toevoeging van sucrose krijgt de vermouth een mooie rondeur.
Siderit Vodka Lactée is uniek in zijn soort omdat het wordt gemaakt van alcohol verkregen door het fermenteren van melksuikers en niet zoals gewoonlijk aardappelen. Nog een detail waaruit blijkt dat de oprichters, Prieto en Leivas, verbonden zijn met het grondgebied (Cantabria is een traditionele veehouderijgemeenschap) en met innovatie (het systeem is zo nieuw dat Leivas en Prieto er patent op hebben).
Deze ultra premium wodka wordt verkregen na vijf destillaties. Het distilaat wordt verlaagd van 96 tot 40 graden met water uit de bron van Ortigosa del Monte en mag minimaal twee maanden worden bewaard.
Siderit Lactée wodka is erg zacht in de mond, met verschillende tonen in de mond.
Rockhopper is een blend van 5 jaar, puur natuur, met herkomst uit Panama, Dominicaanse Republiek en Guatemala. De veroudering is uitsluitend gebeurd op oude bourbon vaten. Met zijn zachte, evenwichtige en rijke smaak kan deze fantastische rum perfect PUUR gedronken worden!
Tijdens de eerste wereldoorlog distilleerde Charles Rubbens jenever in zijn bekende distillerie te Zele. Op basis van een recept van een Engelse soldaat distilleerde hij de Poppies Gin. De typische smaak was het gevolg van een verfijnd en afgewogen mengsel van geselecteerde botanicals. Poppies Gin was destijds een felbegeerde drank bij de Britse soldaten tijdens de oorlog ’14-’18. Een slok poppies gin verwarmde hen op lange koude nachten in de loopgraven en hielp hen de moed erin te houden.
Smaak : Een zachte gewaarwording van irisbloem die overgaat naar frisse citrusvruchten. De alcohol is heel mooi geïntegreerd in de gin die duidelijk aanwijst dat we hier met een TOP spirit te maken hebben. Zacht aangenaam bittertje van de sinaaszeste ondersteund door een pittig kantje afkomstig van de gember. Een zeer divers smaakprofiel met achterna een heel lange aangename afdronk. Conclusie : Papaver gin is één van die pareltjes die je zelden tegenkomt bij gins. Een super gebalanceerde spirit met enorm veel subtiele diverse aroma’s en smaken, die in harmonie zijn met elkaar. Papaver is een florale/fris fruitige gin met…
Marula is een zachte gin met een exotisch tintje dankzij de marulavrucht. Andere botanicals zoals jeneverbessen (Toscane), lavendel (Provence), rozenblaadjes (Bulgarije), koriander (India) en oranjebloesem (Spanje) zorgen voor zijn unieke karakter.
Wordt verrijkt met zwarte thee en vlierbes, twee ingrediënten die bekend staan om hun geneeskrachtige werking.